Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

INSPIRATIE

Wanneer je vanuit jouw FLOW gaat leven, til je jouw leven naar een hoger plan. Alles wat je doet vanuit jouw FLOW is intrinsiek belonend & stimulerend, het geeft je een gelukkig gevoel: je (be)leeft zo’n moment heel intens waarbij voldoening & tevredenheid een belangrijke uitkomst zijn. Het geeft energie, je raakt geïnspireerd en je staat open voor (weer) (meer) nieuwe ideeën.

Geïnspireerd worden & blijven is dus een belangrijk gegeven om FLOW te kunnen blijven ervaren en in the groove te blijven. Nu is het zo dat timing evenzo van enorm belang is; zo kan het kwartje eerst niet vallen of komen bepaalde woorden niet altijd direct binnen. Maar wellicht wel als jij er open voor staat en er klaar voor bent om een bepaalde inhoud of verhaal daadwerkelijk tot je te nemen. En wat mij inspireert, inspireert een ander wellicht helemaal niet omdat je allebei met andere thema’s bezig bent.

 

Daarom is het van enorm belang om erachter te komen wat jou inspireert. Maar als je ervoor open staat om iedereen als jouw leermeester te zien, zul je zien dat er heel veel inspiratie (wellicht weliswaar voorafgegaan door enige irritatie, maar toch…) uiteindelijk tot je beschikking kan staan.

 

Hieronder in ieder geval een selectie van enkele fragmenten die mij hebben geïnspireerd & geraakt om weer in mijn FLOW te komen. En hopelijk inspireren zij jou net zo:

 

Mihaly Csikszentmihaly over FLOW tijdens een TEDTalk (februari 2004)

 

Het überhaupt weer kunnen ervaren van gevoelens -bezien vanuit de overlevingsmodus waar ik destijds inzat- werkte helend en was een welkome eyeopener. Het ervaren van FLOW -waarbij er weer ‘geluksgevoelens’ op popten- schonken mij een enorm gevoel van vrijheid en hielp mij realiseren dat een nieuw leven daadwerkelijk mogelijk was na mijn scheiding.

Het feit dat Csikszentmihaly deze intuïtieve, inspirerende en gefocuste staat van zijn een wetenschappelijk kader kon geven, leerde mij dat ik niet de enige was die deze ervaring dus kende.

Tegelijkertijd kreeg ik ook handvatten om bijkomende gevoelens beter te benoemen.

 

De vader van de FLOW, Mihaly Csikszentmihaly, kun je verderop deze pagina zelf bekijken & beluisteren.

 

STEVE JOBS – Connecting your dots

Tsja, niemand kan eigenlijk om de inspirerende woorden van een van de oprichters van Apple heen: het is belangrijk om -ondanks dat het in je jonge jaren misschien niet altijd zo lijkt- er altijd op te vertrouwen dat alles wat je doet, zal doen & gedaan hebt in je leven zich uiteindelijk zal verbinden. Jobs zegt hierover:

 

“SO YOU HAVE TO TRUST THAT THE DOTS WILL SOMEHOW

CONNECT IN YOUR FUTURE”

 

Ofwel: durf te vertrouwen dat alles wat je nu -vanuit jouw intuïtie en nieuwsgierigheid doet- uiteindelijk in de toekomst verbonden zal worden. Hiermee help je jezelf om vanuit vertrouwen je hart te blijven volgen in het pad dat je wil bewandelen.

Ook binnen lifecoaching is dit een belangrijk thema vanuit een ietwat ander perspectief: jij bent het verhaal dat jij jezelf vertelt. Dus ga op zoek naar de DOTS in jouw leven. En des te meer eenheid hierin te ontdekken valt, des te meer zingeving je zult ervaren in jouw leven.

Om die reden (en vanwege Steve Jobs zijn woorden) bestaat mijn logo ook uit puntjes; de verbinding hiertussen maakt ons tot een geheel en tot wie we daadwerkelijk altijd zijn geweest.

 

 

Meer inspiratie ontvangen op gezette & ongezette tijden?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via flow@closeupcoaching.nl o.v.v. Inspiratie.